Drop Instagram!

So long InstagramDrop instagram! – Det var en erkendelse jeg kom frem til i sidste uge, efter jeg lagde bogen “Slut med forbudt” fra mig. Det var en overvejelse jeg havde haft længe, men jeg havde brug for det sidste skub, før jeg var klar til det, nu er det gjort og en tung byrde er løftet fra mine skuldre, og her kan du høre lidt om hvorfor:

Forvrænget billede af hvem jeg var

Jeg startede min instagramkonto for at skabe mere fokus rettet mod Sundhedsnørden, og ikke mig som privatperson, men problemet er at jeg jo ér en del af Sundhedsnørden og derfor vil det jeg poster på instagramprofilen jo altid blive en del af hvem jeg er. MEN det var ikke, hvem jeg var!
Jo, jeg tog billederne og jeg spiste maden, men det var et øjebliksbillede med filter og endda billeder, der nogle gange blev lagt op flere dage senere end jeg reelt havde taget billedet.

Som profilen langsomt voksede, dog stadig med et beskedent antal følgere, voksede stressen omkring profilen og billederne. For samtidig startede jeg min rejse til en sundere livsstil på en palæo-lignede diæt, til en mere LCHF diæt, så blev det til pescetarisk, vegetarisk og så vegansk og følgerne blev selvfølgelig også rettet til at være primært veganske, men hvad gør man så når man bliver i tvivl om sin veganske diæt? Så latterligt som det kan lyde, så frygtede jeg at ligge billeder op af mad, der ikke var vegansk for hvad ville folk ikke tænke om mig!

Så jeg undlod at lægge dem op, og dermed skabte jeg et total desillusioneret billede af hvad jeg spiste og dermed hvad “sund mad” var ifølge mig. Det påvirkede mig meget mere end det burde, men jeg kunne ikke lide at inddrømme at jeg var i tvivl om min diæt, hvilket jeg jo var og faktisk stadig er.

Negativ indvirkning på min selvtillid 

Udover min egen lille eksistentialistiske krise, så kunne jeg også mærke hvor meget jeg konstant sammenlignede mig selv med alle andre og konstant følte at jeg ikke gjorde det godt nok. Jeg startede så småt med at stoppe med at følge mange af de profiler, som fik den følelse af utilstrækkelighed op i mig, men jeg bildte mig selv ind, at det gav mening at jeg fulgte nogle mad- og sundhedsbloggere, da det jo var der jeg fik inspiration fra og kunne følge med i diverse trends osv. Det hjalp ikke, for jeg sammenlignede mig selv med alle og alt hvad de gjorde.

Jeg vidste at den var gal, når jeg ikke engang kunne følge nogle af alle de fantastiske bloggere, som netop prøver at bryde med det perfekte kropsideal, mad ideal osv., for så tænkte jeg hvorfor kan jeg ikke bare være lige så afslappet med mig selv som de er!

Hvad vil jeg repræsentere?

Først efter jeg startede på vanecoachuddannelsen og havde læst bogen “Slut med forbudt”, indså jeg hvordan jeg bare opdigtede forhindringer for hvorfor jeg jo ikke kunne slette den profil, og accepterede at jeg bare ikke kan have denne profil, som jeg har det lige nu. Jeg ønsker pt. ikke at bruge Instagram hverken som privatperson eller som “Sundhedsnørden” og om der kommer en dag hvor jeg føler mig klar til det, vil jeg da ikke udelukke.

Måske starter jeg en ny profil en dag, som viser et mere nuanceret billede af hvad sundhed i virkeligheden kan være, som viser realiteten, som også har nedturene med, som kan være med til at løfte andre mennesker og have en positiv effekt, men indtil nu nyder jeg lidt af alt den tid jeg har fået foræret og prøver at bruge den mere positivt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *