Lev dit drømmeliv, nu!

jagten på det gode liv

Hvad skal der til for at du lever dit drømmeliv? Skal uddannelsen være færdig, skal jobbet være på plads, skal du giftes, have hus, børn og bil? Hvor mange forfremmelser skal der til, hvor mange penge skal der stå på din konto, hvor god form skal du være i, hvor godt skal du gøre det?

Jeg oplever ofte familiemedlemmer og venner omkring mig undre sig en smule over jeg ikke har mere travlt med at jagte det gode liv eller nå i mål! 

“Du er 30 år, burde du ikke snart…” 

Nej, jeg burde intet, for jeg er allerede igang med at leve mit drømmeliv nu! Det lyder måske lidt corny, men hold ud lidt endnu…

I mange år troede jeg at lykken lå i fremtiden, i min succes og fremskridt, i min karriere, i hvor god form jeg var i og ja, jeg havde en tjekliste over ting, der skulle til for at jeg kunne leve mit drømmeliv og listen var laaaaang. 

Hver gang jeg så min liste fik jeg helt ondt i maven over hvor travlt jeg havde, hvis jeg skulle kunne følge med mine jævnaldrende. For jeg skulle helst gøre det hele og det skulle være perfekt, for jeg var sikker på der ikke var nogen anden vej.

Slip perfektionismen

Idag har jeg sluppet min perfektionisme, slettet min tjekliste og stoppet med at sammenligne mig med alle omkring mig. For ikke to mennesker lever det samme liv, så hvad kan jeg bruge den sammenligning til?

Min erfaring er at du skal søge dybt og langt efter dine inderste værdier. Hvad er det, der giver mening og føles rigtig for dig? Hvad giver dig værdi og gør dig glad?

Mange, især kvinder, bruger alt for meget tid på at slå sig selv oveni hovedet over alt det de ikke gør godt nok, istedet for at fokusere på alt det de har gjort godt. 

Fokuser på det, der virkelig har betydet noget for dig og har givet dig følelsen af at have gjort noget meningsfuldt.

Hver gang du sætter dig et mål, eller ønsker du havde noget,

så stil dig selv spørgsmålet:

“Hvad vil dét give mig?”

Hvad ville det give dig?

Bliv ved med at gå i dybden, ved at stille dig selv det spørgsmål igen og igen efter hvert svar du giver dig selv. Kom virkelig til essensen af grunden til du vil have det. 

Nogle gange ved vi ikke engang hvorfor vi vil have, det vi siger vi vil have. Vi har simpelthen ikke reflekteret over det, vi har slet ikke være kritiske.

 Det gælder især de normer og forventninger vi føler vores omverden har til os. Vi forveksler simpelthen de normer med vores egne reelle drømme og mål.

Når omverden konstant viser dig én måde at leve “det gode liv” på,

så tror du, måske fejlagtigt, at det er dine egne værdier

Man må ikke være uambitiøs

Nogle vil måske sige det er uambitiøst at bare være tilfreds, og det kan for nogle være nemt at forveksle tilfredshed med sit liv med at være uambitiøs, men det er ikke absolut ikke meningen.

Jeg er ikke uambitiøs, jeg finder dagligt nye ting jeg har lyst til at lære mere om, kurser jeg vil tage og oplevelser jeg vil på, men jeg lader ikke det ikke være afgørende for min lykke.

 For mig er lykken blevet simpel.

Jeg er lykkelig hvis jeg har et tag over hovedet, mad at spise hver dag, tøj at tage på, tid til at være sammen med min mand dagligt, min cykel til at transportere mig selv, arbejde med noget jeg brænder for og have følelsen af frihed til at kunne rejse og flytte når jeg vil, uden det vil være ødelæggende for min hverdag eller min pengepung.

Alt andet er plus på min konto, jeg lever mit drømmeliv nu!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *